Tégy jót egy idegennel ... :)

 2014.02.23. 15:14

 

Több mint egy hete indult útjára a “NEKnomination”nevű online játék, aminek lényege, hogy a kamera előtt felhajtasz egy alkoholos italt, és amint posztoltad, kihívást intézel néhány barátodhoz, hogy csinálják utánad.
(A NEK egy dél-afrikai rövidítés, mely az alkohol miatti halálesetet takarja.)

A Telegraph ezt veszélyesnek ítélte tekintve, hogy  Ausztráliából indulva útjára, végigsöpört a világon. Az emberek, akik ezt nem tartották egészségesnek, vagy kicsapongásnak tartották, egy ellen kampányba fogtak“RAKnomination” néven, melynek lényege, hogy véletlenszerű kedvességet hajtanak végre és ezt veszik filmre, majd felkérik néhány barátjukat, hogy utánozzák őket ebben.
(RAK = Random Act Kindness, azaz Véletlenszerű Kedvesség)

A RAK különböző megnyilvánulásait láthattad, mely több országban is megmutatta már magát. Lássuk, végig dübörög-e úgy a világon – főleg Magyarországra vagyok kiváncsi -, mint a NEK! Hajrá!
Csak egy kis kreativitás, bátorság, és életed egyik legszebb élménye lehet belőle!

Bekezdéseket idéztem a link alatt lévő cikkből, melyben jócselekedeteket bemutató videók is láthatóak :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sanctimonia-emberszeretet.blog.hu/api/trackback/id/tr865828379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása